Atletika 1.r – 9.r OŠ

VADITELJ:
TIMOTEJ LAH
GSM: 040 459 222
E-MAIL: timilah06@gmail.com

ZMAJČKOVA ŠPORTNA ŠOLA ATLETIKE

Zmajčkova športna šola je namenjena vsem otrokom, ki si želijo gibanja na drugačen način.

Vadba zajema celosten razvoj gibalnih sposobnosti kot so moč, koordinacija, gibljivost, natančnost, obvladovanje telesa v različnih položajih in usklajeno delo rok in nog, ter učenje športne vzgoje kot je vztrajnost, strpnost in fair-play. Skozi igro utrjujemo Naravne oblike gibanja kot so hoja, tek, plezanje, plazenje, lazenje, elementarni meti, skoki, poskoki, visenja, kotaljenja,…in jih nadgrajujemo v posamezna športna znanja. Otroci spoznajo atletsko abecedo, gimnastično abecedo, igre s posameznimi rekviziti kot so ovire, kolebnice, vortex, žogice, obroči, igre z žogo, štafetni teki,…

Prijetno doživljanje športa, uživanje v igrah in spoznavanje  novih prijateljev, obenem pa ustvarjanje pozitivne samopodobe, bo vašega otroka navdušilo za šport, hkrati pa bo imel še več energije za vsakodnevne druge obveznosti, s katerimi se srečuje.

OPIS TRENERJA

Moje ime je Timi Timotej Lah in sem študent tretjega letnika kineziologije na Fakulteti za šport. Prav tako se še vedno aktivno ukvarjam z atletiko. Letos sem bil na državnem prvenstvu za mlajše člane dvakrat državni podprvak (v metu kladiva in suvanju krogle), ter tretji v metu diska. Šport je del mojega vsakdana že od malega, zato bi rad to veselje do športa prenesel tudi na mlajše in jim skozi zabaven način predstavil atletske prvine in jih vsesplošno gibalno razvijal.