Cicibani in starši

E-MAIL: cundras52@gmail.com

VADITELJ:
VIDMAR IRENA

Program vadbe je namenjen predšolskim otrokom, pri katerem dejavno sodeluje eden cicibaniali več družinskih članov oziroma vsa družina (bratje, sestre, mama, oče).

Vsebina programa je smotrno načrtovana, pestra in zanimiva, prilagojena potrebam, interesom in sposobnostim otrok, tako da lahko optimalno prispeva k njihovemu razvoju in zdravju. Temelj vsebine je druženje družin, IGRA in ustvarjanje.

VSEBINA VADBENIH ENOT:

– naravne oblike gibanja
– dejavnosti z žogo
– elementarne igre: štafetne igre, lovljenja, igre z žogo, družabne igre in potegavščine, igre ravnotežja, igre orientacije …
– plesne igre
– igre brez meja
– dejavnosti v naravi…

cicibani 3 cicibani 1

Aktivno sodelovanje družine na taki vadbi je lahko prvi korak, da postane ukvarjanje s športom družini navada in potreba. Velika sreča je, če sta mlada starša v novo nastali družini “zasvojena” s športom.

Če je tako, je zelo veliko upanja, da bodo šli po njuni poti tudi otroci. Družine, ki živijo tako, so gotovo na najboljši poti, da bodo njihovi člani srečni in ustvarjalni kot posamezniki, kot delčki harmonične družine in pomembni ustvarjalci celotne družbene skupnosti. To pa ni vse. Športno aktivne družine imajo veliko več možnosti, da se izognejo mnogim travmam in stranpotem mladih.