Funkcionalna vadba – 7AF;7FB,7FC,7FD

NAL DOBNIKAR, dipl. kineziologije
E-MAIL: nal.dobnikar@siol.net

FUNKCIONALNA VADBA

Funkcionalna vadba temelji na sestavljenih gibanjih, ki jih uporabljamo v vsakodnevnem življenju. Vaje vključujejo več misičnih skupin hkrati. Vadba vključuje krepilne vaje z lastno težo ter pripomočki, prav tako se bomo posvetili ustrezni mobilnosti sklepov. Vadba je namenjena tako začetnikom, rekreativcem kot profesionalcem, saj postopno in počasi povečujemo obseg in intenzivnost vadbe. Vadba je namenjena ženskam od 20. – 60. leta starosti. Vadba ima pozitiven vpliv na počutje in splošno pripravljenost, z njo pa skrbimo za preventivo pred številnimi kroničnimi boleznimi. Hiter ritem in sedeč način življenja nas vodita k nepravilni telesni drži in mišičnim nesorazmerjim, ki jih bomo poskušali na zabaven, igriv in strokoven način odpraviti.

Kaj potrebujemo za vadbo?

● Udobna oblačila
● Čisto športno obutev
● Armafleks blazino
● Veliko tekočine

Sem Nal Dobnikar, diplomant kineziologije in študent 2. letnika magistrskega programa kineziologije na Fakulteti za šport. S športom se ukvarjam že od zgodnjih let in veselje do njega rad prenašam tudi na druge. Delujem na različnih področjih, od trenerja za kondicijsko pripravo mladih tenisačev, teniškega trenerja ter vaditelja individualnih in skupinskih vadb. Delam tudi področju vadb po poškodbah, ki so pri ukvarjanju s športom neizgobne.