Gimnastika

Miša Mrzelj

TRENINGI ŠPORTNE GIMNASTIKE

gimnastika1

Športna gimnastika je ena od zelo primernih oblik vadbe oziroma vrste športa za otroke, same gimnastične vaje pa za odrasle. Zanjo je značilna velika raznolikost gibanj. Med sabo se povezujejo dinamični in statični elementi. Zelo pogosto se menjava položaj telesa v prostoru. Torej številni in raznovrstni gimnastični elementi zelo pozitivno vplivajo na razvoj splošne koordinacije gibanja. Za uspešno izvedbo posameznih elementov, pa je potreben tudi razvoj telesne moči, gibljivosti, hitrosti ter preciznosti in vse to razvija ravno športna gimnastika.

gimnastika2     gimnastika3

Program, ki ga ponujamo je oblikovan na podlagi vaših želja ter strokovno pedagoških načel postopnega in zdravega razvoja otroka v dobrega in uspešnega gimnastičarja. To je ali želite svojemu otroku razviti samo gibalne sposobnosti in ga tako lažje vključiti v druge športne panoge, ali želite, da osvoji osnovne gimnastične elemente ali mu podati možnost, da se razvije v tekmovalnega gimnastičarja.

gimnastika4Vadba je še vedno zasnovana na postopnem in prijaznem telesnem in gibalnem razvoju preko igre, vendar se trenerji že zelo resno lotevajo gimnastičnih osnov. Ali se bodo udeleževali tekmovanj ter zato trenirali bolj intenzivno ali se bodo z gimnastiko ukvarjali rekreativno za lastno veselje, zdravje, gibčnost in spretnost.

Deklice in dečki bodo s primernim delom lahko osvojili osnovne tehnične elemente gimnastike na vseh štirih orodjih in tudi na mali prožni ponjavi. Razvili bodo pravilno gibanje, lepo in pravilno telesno držo, spretnost ter lepoto in eleganco gibanja s pomočjo gimnastičnih in plesnih vaj. Ob izvajanju številnih akrobatskih in orodnih elementov, ki otrokom predstavljajo pravo zabavo in veliko potrditev ob osvojitve le teh, pa privzgajajo še določeno mero samodiscipline, poguma, odločnosti, motivacije in odgovornosti.

KOMU JE NAMENJENA VADBA?
Otrokom od 1-9 razreda OŠ

KDAJ?  Za tiste, ki bodo treninge obiskovali 2x tedensko, potekajo treningi ob ponedeljkih in sredah (ponedeljek 1.–5. razreda  OŠ od 16. 00 do 17. 00  in 6.– 9. razreda OŠ od 17. 00 do 18. 00 ter ob sredah 1.–5. razreda  OŠ od 16. 30 do 17. 30  in 6.– 9. razreda OŠ od 17. 30 do 18. 30).

Za tiste, ki obiskujejo treninge 1x tedensko, treningi potekajo ob torkih/četrtkih (za otroke 1.–5. razreda so treningi ob torkih od 18. 00 do 19. 00 in za otroke 5.–9. razreda  ob četrtkih od 18. 00 do 19. 00).

PRIMERNA OPREMA: otroci so bosi (lahko imajo tudi copate z nedrsečim podplatom), oblečene pa imajo hlače ter oprijeto kratko majico ali dres.gimnastika5