Jazz dance

NIKA HORVAT
GSM: 030 333 505
E-MAIL: nika269@gmail.com

Ples je prvinski jezik s katerim smo že v pradavnih časih sporočali, se spoznavali, priklicali energije in se samozdravili. Vsako bitje ima svojo energijo, svojo frekvenco v kateri biva.

S plesanjem ohranjamo ali razvijamo svoje funkcionalne sposobnosti, izboljšajo se delovanje srca, pljuč in ožilja pa tudi naša vzdržljivost in aerobne sposobnosti. Pridobivamo občutek za ritem in za lepoto, elegantno gibanje, pogled na življenje je bolj sproščen, vesel, bolje se počutimo

2015 Jazz Dance Grosuplje-rekreacija_42015 Jazz Dance Grosuplje-rekreacija_2

»Ples me osrečuje, mi prinaša pozitivno energijo, zadovoljstvo in nasmeh na obraz! Prinese mi trenutek, kjer ni napetosti, trenutek radosti in veselja, ki traja. Ples je kot skodelica kave, ki me lahko predrami ali pa me zasanjano popelje v domišljijski svet, je čudovita prilika za druženje s prijatelji, … torej – naj ples nas združuje!«

Pri Jazz baletu plešemo na moderno glasbo, glasbo ´60, ´70, ´80 in ´90-ih. Plesali bomo po sistemu plesnih studiev v Londonu, http://www.pineapple.uk.com/, 🙂 kjer je pravilo dobra volja.

Vabljeni ste vsi, ki ste nad 18 let in bi se radi sprostili, veselili in naučili osnovnih jazz korakov, ki so značilni za show ples, ples, ki ga plešejo v »musical« predstavah Londona, New Yorka, Pariza.

Potek vadbe:

– ogrevanje z jazz balet tehniko
– vaje moči za krepitev telesa (kalistenika)
– osnovna tehnika jazz baleta
– plesna kombinacija
– vaje za razteg in gibkost telesa
– sproščanje

Med vadbo:

– 0,5l tekočine (priporočam vodo)
– brisačo

Napotki:

– 2 uri pred vadbo ni priporočljivo jesti
– udobna in zračna oblačila (ni pravil)
– omenite morebitne poškodbe

Pri jazz baletu ne potrebujete partnerja, plešemo vsi skupaj v skupini.

Plesni pozdrav, Nika