Jogalates

VADITELJICA:
MAJA SKUŠEK
GSM: 031 843 116
E-MAIL: maja.skusek@gmail.com

 

 

Kombinacija joge ter pilatesa.

Pri vadbi jogalatesa bomo skozi izvajanje jogijskih položajev (asan) in pilates vaj združili koristi, ki jih le te prinašajo našemu telesu in umu. To so povečana gibljivost, učvrstitev mišic, izboljšanje ravnotežja in koncentracije. S pomočjo raztezanja in aktivacije mišic bomo stimulirali notranje organe in tako spodbujali njihovo zdravo delovanje ter pripomogli k razstrupljevalnim sposobnostim našega telesa. Začetni jogijski ogrevalni tehniki – pozdrav soncu bo sledila raznolika ter dinamična vadba.

Telesne položaje bomo povezali z jogijskim dihanjem, ki ob pravilnem izvajanju napolni naše telo s svežim kisikom, krepi, pomirja, pripomore k dobremu razpoloženju, poveča samozaupanje, povečuje odpornost, poživlja presnovo in pomlajuje.
Jogalates je vadba, pri kateri je pomembno, da poslušamo svoje telo, smo hvaležni za naše prednosti in delamo na svojih omejitvah. Ne oziramo se, kako sosed naredi neko vajo lepše, boljše, saj vsako vajo izvajamo zase. Zato pri taki vadbi poleg fizične aktivnosti tudi spoznavamo in izražamo sebe. Prepustimo se izzivu in se nekaj naučimo o sebi tudi preko vadbe.

Pri tej kombinaciji je enako, kot pri sami jogi velik poudarek na dihu, gibu in umu.

Vse kar potrebujemo za vadbo jogalatesa je podloga in zračna oblačila.