Orientalski ples

petra_pongracVADITELJICA:
PETRA PONGRAC
E-MAIL: petra.pongrac@gmail.com

Trebušni ples, oziroma orientalski ples, izraža ženstvenost, senzualnost, sproščenost, mehkobo, in odprtost. Lastnosti, ki jih imamo vsi, a jih je potrebno odkriti.
V preteklosti so bili orientalski plesi del ritualov na bližnjem in srednjem vzhodu, danes postajajo vse bolj popularni tudi pri nas.

Učenje trebušnega plesa pripomore k čutenju lastnega telesa, odkrivanju ženskosti, krepitvi in spodbujanju samozavesti, k večji sproščenosti ter k izboljšanju prožnosti telesa…Vse skupaj pripomore k celotni ženski osebnosti.

K uram trebušnega plesa lahko pristopi kdor koli. Ni važna starost, postava, telesna moč in plesno predznanje, saj je le ta namenjen posameznici, ki želi odkriti svoje skrite čare skozi ples in se v njem izraziti. Hkrati pa se družiti, zabavati in rekreirati.

Pri urah trebušnega plesa se učimo orientalski plesni korak, gibe s trebuhom, boki, medenico, gibe s trupom, gibe z rameni in rokami, gibe z glavo. Oblečena si lahko po svoji želji, samo da se počutiš sproščeno; priporočam pa ohlapne hlače ali krilo. Zaželena je ruta, ki si jo zavežeš okoli bokov, da jih označiš. Pri vajah ne potrebuješ nikakršne obutve, mogoče samo nogavice.

Skozi ure trebušnega plesa vas bo popeljala Petra, ki je svoje znanje trebušnega plesa pričela pridobivati že leta 2000 pri Jasni Knez, nadaljevala je v društvu Interes ter nato skupaj s skupino deklet ustanovila Trebušno plesno skupino Fatamorgana. Svoje znanje je nadgradila tudi na raznih delavnicah orientalskega plesa (Sabuha Sanches, Gamila, Djamila,.). Skupaj s skupino Fatamorgana ima za seboj že več nastopov na raznih prireditvah in dogodkih.