Rekreacija starejši člani – 11S;

RUTAR MIRAN
E-MAIL: miran.rutar@gmail.com

V okviru Športnega društva Grosuplje deluje moška rekreativna skupina poimenovana OLDBOJKARJI.
Ime je skupina dobila, ker smo vsi starejši in igramo odbojko. Redno se sestajamo vsak ponedeljek po obstoječem urniku v telovadnici OŠ. Luisa Adamiča. Skupina trenutno šteje 10 članov, starih med 60 in 80 let. Povezuje nas dobra volja ter želja, da v dobri družbi ohranimo življenjski optimizem.
Skupino je do leta 2017 vodil profesor športne vzgoje g. Marjan Rojko. V sezoni 2017/18 pa ga je zamenjal g. Miran Rutar.

Vadba vključuje vaje raztezanja, razgibavanja, dihanja in ravnotežja, saj zanesljivo gibanje preprečuje padce, ki so v naši starosti lahko zelo nevarni. V drugem delu pridobivamo spretnosti z žogo – posamezno, v dvojicah in v skupinah, vadimo osnovno tehniko odbojkarske igre in nato v tretjem delu vadbe v dveh skupinah igramo odbojko.
Glavni namen naše vadbe je prijetno druženje ob športu in ohranjanje psiho-fizičnih sposobnosti še dolgo v starost

Ob zaključku sezone se skupina še naprej prostovoljno sestaja na igrišču na mivki in tako ohranja pridobljene spretnosti in prijetno druženje.

V naslednji sezoni želimo povečati število vadečih, promovirati zdrav slog življenja in starejšim omogočiti kvalitetnejše tretje življenjsko obdobje.

Zato vas vabimo, da se nam priključite in po 25.8. včlanite v našo skupino. Bodite prepričani, ne bo vam žal!

OLDBOJKARJI